Er kraftkrisen over?

Tirsdag 06. desember så hadde vi i Strømradar gleden av å avholde frokostseminar med tittelen: Er kraftkrisen over?

Seminaret åpnet med et tilbakeblikk på kraftsystemet. Fra den tid når kraften som ble solgt i andeler på 1/20 hestekraft fra en enkelt generator, frem til dagens nettverk med sammensatt produksjonsmiks og forbindelser til Sverige, Danmark, Finland, England og Tyskland.

Historiene viste oss at diskusjonene med eierskap, kraftutveksling og uforståelige tariffer på ingen måte er nye.  De har vært med siden før første generator kom på nett.

Kraftpriskrisen, som noen omtaler den som, har gitt oss strømstøtte til private, nye skatte- og avgifts-elementer samt energitilskuddsordningen. Hvordan disse påvirker priser og kraftinvesteringer ble omtalt.

Et annet populært tema var om aktørene i kraftmarkedet en bør holde seg langt unna. GNP Energy og Tinde Energi er eksempler på selskaper som har oppført seg så ille at de faktisk har fått myndighetene på nakken.

Sigmund Håland skriver fast om finans i Dagens Næringsliv, og har nå kastet sine øyne på kraftbransjen.  Spørsmålet er hvem som er mest kreative når det gjelder å lure kundene, finans eller kraft-bransjen?  Forbrukertilsynet har undersøkt en del kraftselskaper, og samtlige bryter loven.  Sigmund lurte da på hvorfor noen vil inngå en avtale med denne gjengen?  Her dro han frem Noova som har en lang tradisjon for å ikke levere kundene det de forventer og Fjordkraft med sitt «underperformance fee».

Vi avsluttet med en kort status og gjennomgang av det nye fastprisene regjeringen har lovet og energitilskuddsordningen.

Vi ønsker å takke alle deltakerne som var til stedet på frokostseminaret og ønsker alle hjertelig velkommen tilbake ved neste anledning.

Dersom du ønsker presentasjonene fra seminaret send en e-post med navn og telefonnummer til support@stromradar.no

Svaret på spørsmålet vi stilte i tittelen ble et «Nei».

Strømradar